perjantai 19. heinäkuuta 2013

Sadetta saadaan naistenviikolla

Pitkäaikaiset kesälämpimät ovat vaihtuneet elokuun säitä muistuttaviksi viileämmiksi ilmoiksi, ja ollaan saamassa tällä viikonvaihteella sateiden lisäksi kesän alimpia lukemia mittariin. Marjat kypsyvät, ja puiden lehdet ovat paksuimmillaan, niin että valot ja varjot ovat nyt vahvat. Kirsikan sadonkorjuu on tänä vuonna nopea, sillä räkätit ovat jo ehtineet tallettaa mahoihinsa melkein kaiken.

Sisilialaishärkäpapujen varret ovat saavuttaneet jo ylimmän korkeutensa, ja palkojen teko on alkanut. Kuvan keskellä on kaksi pullukkaa ottamassa tukea kepistä.

Etupihalla syyskaunosilmät Coreopsis ovat kukkineet jo pari viikkoa, niiden aika on ennen ollut elokuulla. Samoin ollaan parhaimmillaan preeriaväriminttujen Monarda osastolla!

Puuntaimet ovat kasvaneet tänä vuonna hyvin, seuraavissa kuvissa on Turusta 2008 saapuneiden pikkutaimien edustajina hevoskastanja Aesculus hippocastanum on yli 60 cm ja punatammi Quercus rubra melkein 80 cm. Tammella koittavat hulppeat olot, kun komposti tästä vierestä on muuttamassa muualle ja mullat antavat voimaa!

Etupihan kolmiopenkissä ollaan myös etuajassa, kun kallionauhus Ligularia alkaa puskea kukkavanoja ja keväällä alasleikattu pallohortensia Hydrangea arborescens alkaa olla paikoin valmiilla palloilla.


1 kommentti: