torstai 17. lokakuuta 2013

Kesän jäähyväisiä

Jaloangervot ottivat samasta väripadasta ruosteenväriä kuin muutkin... Kuva on läheltä maantietä, seurana mm. keväällä siirrettyjä loistokurjenpolvia.
Hiirenporras Athyrium filix-femina on tänä vuonna saanut aivan uskomattoman vahvan värin. Tämä kasvi on tontilla istuttamatta, valinnut itse taustansa vuorenkilvet ja syreenit, joissa ei ole ruskaa. Ylempi kuva talon alapuolelta, alempi itäpuolelta.

Kaikki tässä postauksessa olevat kuvat ovat 15 10 2013 otettuja.

Yhden päivän tuloksena hevoskastanja muuttui melkein lehdettömäksi, kun yöllä oli pakkasta 2-3 astetta. Tummanpunainen purppura-heisiangervo voittaa tänäkin vuonna, sen kariseminen ei ole alkanutkaan vielä.
Taivas näkyy ylämäelläkin, kun lehtipuiden kariseminen on täydessä vauhdissa. Mongolian- ja muutkin vaahterat jo kaljuja.
Amurinviinin lehdet ovat pudonneet.
Suviruusun Rosa Poppius lehdillä on kiinnostavan keltainen väritys: mukana ripaus punaista ja vihreää...
Lipputangon penkissä oleva pallohortensiakin innostui iloittelemaan ruskealla.
Lehtikuusten väri on haalistunut keltaiseen. Maa-artisokat eivät ole alkaneet kukkia,  kasvusto on pylväiden väliin jäävä vihreä pallo. Lehtikuusen oikealla puolen suomentatar on muuttunut väkevään kahvinväriin. Etualan kompostipohja on suunnitteilla muuttaa punatammelle sopivammaksi seuralaiseksi eli kukkapenkiksi. Jotkut ruskopäivänliljat ja monet ukonhatut ovat vailla sopivaa valoisaa paikkaa. 
Viime suudelma auringolta päivän päätteeksi....


2 kommenttia:

  1. Kauniit syksyiset kuvat. meillä satoi jo ensilumenkin, joka nyt on jo tosin sulanut.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Syksy on niin uskomaton vuodenaika! Meidänkin lumet ovat menneet tämän päivän aikana

    VastaaPoista